Bilder från 2012

 

Klicka på bilden för att se den i större format.

Alla bilder © lillzigge.se där inget annat anges. 

 

Årets första träningspass med nya karten. Jisses så kallt det var! Men skönt att komma ut på banan redan i början av mars.

Startskottet i Södertälje ställdes in på grund av snö! 7 cm blötsnö försvinner inte i en hast...

Den första KM-deltävlingen var en blöt historia, men framgångsrik. Här är Carl på väg mot segern.

Carl i samspråk med kompisen Jakob Bälter inför ett heat på MKR 1 i Rasbo.

Stilstudie från MKR 1 i Rasbo.
© Jakob Lindblad

Carl laddar inför ett träningsheat hemma på Sviestadbanan.

Vi hade en riktigt bra träning den 6:e maj. Säsongens bästa tid trots lite halvgamla puckar.

Carl på väg in i depån efter ett av heaten i Katrineholm.

Chefsmeken "in action". Vi får väl hoppas att han har fått ordning på alla buggar som har drabbat oss i år...

Vi åkte ut till STCC på Mantorp Park och besökte vår kompis Micke Kågered med sitt Camaro Cup-team. Här visar Micke vad han tycker Carl ska köra om några år! Carl ser inte ut att tacka nej.

Carl passade också på att provsitta en Ferrari 430 Scuderia hos Supercar Experience.

MKR 6 i Rättvik var en mycket viktig tävling för oss. Vi körde den till minne av vår kompis André som tyvärr gick bort i cancer. Ett stort tack till Barncancerföreningen i Östergötland och till alla förare och team som hjälpte oss att samla ihop en rejäl slant!!!

Carl på väg ut på startrakan i Rättvik för att lägga ytterligare ett varv på en av de roligaste banorna.

Trots feber körde Carl bra hela helgen, men han tappade på slutet av varje heat då kraften bara tog slut. Det blev en 10:e plats till slut och det är vi nöjda med trots allt.

Prisutdelning i MKR-serien. Carl slutade på 7:e plats. Vi hade siktet inställt på top 5 men nådde inte riktigt ändra fram. Det känns som om det var lite för mycket stolpe ut 2012. Men å andra sidan är en 7:e plats ett bra resultat i den här konkurrensen!

Carl fick tillfälle att provköra kompisen Linus Rotax Jr. Det var tur att öronen tog emot annars hade nog leendet gått runt hela huvudet!

När Carl fick frågan om han ville vara Grid Kid på TTA-tävlingen i Tierp så var det inget att tveka på. Extra kul att han fick stå vid vår kompis Mattias Andersson! En verkligen fin anläggning och vi ser fram mot att komma tillbaka och kika på både dragracing och banracing 2013.

Säsongens sista stortävling var SverigeCupen på hemmabanan Sviestad. Här fokuserar Carl inför ett av kvalheaten.
© Ina Nehr

Sista stortävlingen i Mini och hemmabana. Gissa om Carl verkligen ville vinna och äntligen få stå överst på pallen! Och det var inte långt ifrån...
© Ina Nehr

Han gav verkligen vinnaren Wille Sjöblom en match ändra fram till mållinjen. Sällan har väl Carl varit så besviken över en andraplats. Här berättar Carl precis hur det gick till den sista delen av sista varvet.
© Ina Nehr

Efter SverigeCupen fick vi hem den kart vi ska tävla med 2013 i Rotax Junior. En ivrig Carl väntar på att få komma ut på banan!

Det tog inte lång tid att få upp farten och Carl njöt verkligen av varje varv. Vi ser verkligen fram mot nästa säsong!

Carl diskuterar körteknik med klass- och klubbkompisen Haris. De två kommer nog att sparra varandra ordentligt nästa år. Ingen av dem vill vara långsammare än den andre.

KM-finalen var den absolut sista körningen i Mini. Och det var spännande värre. Carl var tvungen att vinna för att knipa titeln. Carl och Daniel hade en tät fight hela dagen och till slut vann Daniel det hela med bara ett par centimeter. Tråkigt att avsluta med två så minimala förluster. Men å andra sidan ska vi vara stolta att vi är med och slåss om segrar i den stenhårda konkurrensen!
© Marie Ahlström


 

Bilder från 2010

 

Bilder från 2009

 

Mer bilder från 2009 tagna av racefilm.se

 

Bilder från 2008

 

Bilder från 2007

 

Bilder från 2006

 

 

 

lillzigge.se © 2010-2015